Gisteren was het zover: we hebben een auto gekocht! Een donkerrode Volvo V40 uit 1997 met 253.000 km op de teller. Na een lange zoektocht op Marktplaats en Autoscout24 kwamen we gistermorgen een auto tegen Wilnis, iets ten zuidoosten van Amsterdam. Na gebeld te hebben met de verkoper is Gert naar hem toe gegaan en heeft de auto bekeken. Uiteraard even een proefrit gemaakt en daarna de deal gesloten.

Vandaag is Gert met de auto naar mij gereden en hebben we foto’s gemaakt en een gekeken wat er allemaal niet goed is aan de auto. Het lijkt tot nu toe mee te vallen. Enkel de verwarming/ventilatie/koeling doet het niet. Waarschijnlijk is de ventilator defect. We zullen een dezer dagen op internet kijken wat het kan zijn. De verwachting is dat we hem wel weer aan de praat krijgen en dat de verwarming en airco het weer prima zal doen.

De motor ziet er verder goed uit en loopt als een zonnetje. Geen lekkage van olie of andere gekke dingen te zien. De banden en de remmen lijken ook goed te zijn. De lak is zwaar verweerd en hier en daar zitten wat roestplekken. De versnellingsbak werkt soepel en de bekleding van de stoelen zijn allemaal heel. Ze zitten overigens heerlijk. Als de auto van binnen goed is uitgezogen en schoongemaakt ziet alles er weer heel anders uit.

Kortom: het lijkt er op dat we een goede koop met deze auto hebben gedaan. Maar zeker weten doen we het pas als we de Carbage Run hebben gereden en weer veilig thuis zijn aangekomen!

We hebben een auto!
Getagd op: