Vandaag de laatste dag van de run. Het opstaan ging beter dan verwacht, weinig last van de slibovic. Traditiegetrouw eten wij broodjes knakworst bij het ontbijt. Het verveelt nog steeds niet. We vertrekken voor de laatste etappe, van Bosnië naar Kroatië. De route door Bosnië leid ons van dorp naar dorp, en de bewoners zitten met zijn alle klaar om naar ons te zwaaien. Ze weten niet wat ze zien met al die “idiote” Nederlanders.

Bij een enorme warenhuis gaan we op zoek naar een souvenir. Ik wilde graag een vlag van Bosnië, maar helaas is deze nergens te vinden. Wel heb ik wat mooie stickers met Bosnische teksten er op, iets is meer dan niets. De grensovergang van Kroatië is strenger dan die van Bosnië dus de file met carbagerunners groeit en groeit. Wij blijken redelijk op tijd te zijn en zijn met een half uur weer in Kroatië. Eenmaal daar gaat de route over de bergen richting de kust, en uiteindelijk langs de kust. Via een mooie slingerweg komen wij bij de kust uit waar wij een rustige plek vinden om te zwemmen. De lokale snappen weer eens niks van ons met onze shampoo. Maar we zijn weer een soort van schoon, al zijn we alweer bezweet voordat we in de auto stappen. Het is dan ook warmer dan 35 graden met een strak blauwe lucht, echt vakantie gevoel!

Langzamerhand rijden wij de finish locatie voorbij, eerst eten! In een lokaal restaurant eet iedereen zijn buikje vol behalve Patrick, zijn gerecht is niet te eten. Maar dat mag de pret niet drukken want de finish is dichtbij. Rond half 9 sluiten wij aan in de file om de camping op te komen. In deze file horen wij van best veel mensen dat ze op ons gestemd hebben in de originaliteitsprijs, hoe trots kan je zijn! Twee uur later krijgen wij onze medaille en groepsfoto en ja we hebben het gehaald. Wij vieren dat met een dikke sigaar die wij al de hele week overal mee naar toe hebben genomen! Snel de temt opzetten en op naar het feest. Het was de bedoeling dat iedereen voor 20:00 uur binnen zou zijn maar om 00:00 uur komen de laatste pas aan. Daarna is direct de officiële prijs uitreiking. Wij hebben de top 3 van de originaliteitsprijs niet behaald dus wij weten onze score niet, helaas! Na het Wilhelmus zijn er nog de nodige drankjes en dansjes gedaan en nu is het genoeg geweest! Morgen naar Tirol, daar zal ik ook over schrijven, net zo lang tot ik weer thuis ben. Tot morgen.

Verslag dag 5, door onze reporter Joost