Op 4 mei 2013 hebben wij een Volvo V40 2.0l uit 1997 gekocht. Hiermee gaan we meedoen aan de Carbage Run 2013. De auto heeft 255.000 km gereden en ziet er verder prima uit. Enkel de kachel en airco moet worden gemaakt. En natuurlijk moet 'ie worden gepimpt!

Het is zover: de metamorfose is (bijna) klaar! Na ruim 40 (!) uur folie plakken is de auto voorzien van een nieuwe jas. De roestplekken zijn eerste zoveel mogelijk verwijderd, gaten zijn dicht gesmeerd en glad geplamuurd, de metalen verroeste stalen velgen zijn matzwart met Hammerite geverfd en de oude grill en nieuwe wieldoppen zijn oranje gespoten. Hier het resultaat!

Zaterdag 15 juni 2013 was de Carbage Run introductiedag zomereditie. Deze vond plaats in Westerbork. Helaas begon de middag met regen maar gelukkig werd het gauw droog en kwam de zon het feest opfleuren. Het was leuk om te zien wat iedereen had gebouwd en hoe trots iedereen is op zijn/haar creatie. De Carbage Run kan wat ons betreft starten!

Dag 1 van de Carbage Run 2013 zomereditie. De start was in Hardenberg. Vanaf de Evenementenhal zijn we naar Mengen in het Zwarte Woud gereden. Onderweg een aantal vragen moeten beantwoorden en de daarbij behorende plaatsnaamborden moeten fotograferen. Veel snelweg maar wel een mooie rit. Een gezellige avond op de kampeerterrein op het vliegveld gehad.

Op dag 2 zijn we van Airport Mengen via Zwitserland naar Turijn in Italië gereden. In het begin over de snelweg en daarna binnendoor. Het was een mooie route. Het feest in Turijn was gaaf. Het halve dorp was uitgelopen en was aan het mee feesten op het grote terrein. Een gezellige avond gehad. De auto heeft het tot nu toe prima gedaan...

Dag 3 van de Carbage Run 2013 ging van Turijn via de Zwitserse en Franse Alpen naar Camarque in Zuid-Frankrijk. De auto leek het prima te doen maar helaas kwam er al gauw een raar gekraak uit de versnellingsbak. Het rubber van de aandrijfas was gescheurd en alle olie was uit de versnellingsbak gelopen. Gelukkig kon het worden gerepareerd en na een vertraging van vier uur kwamen we om 22.40 uur aan op de eindbestemming.

Op dag 4 ging de route van Camarque naar Andorra. Een geweldige route over bergen en door dalen met vele mooie uitzichten. Met een team van vier auto\'s zijn we gestart maar helaas moest team 103 NLV Leusden het opgeven door aanhoudende problemen aan hun auto. Zijn zijn rechtstreeks naar Barcelona, wij zijn met drie auto\'s naar het circuit in Andorra gereden.

Helaas alweer dag 5 van de Carbage Run 2013 zomereditie. Ook dit was een mooie dag. De route liep vanaf het circuit in Andorra via de Pyreneeën naar Barcelona. Een geweldige rit. Aangekomen een Barcelona een camping opgezocht vlakbij de finish. Na een heerlijke douche en scheerbeurt met zijn allen door naar het helaas tegengevallen eindfeest. Op de camping maar dunnetjes verder gefeest.

En toen kwam The Day After, de dag na de finish in Barcelona. Op de camping waren duidelijk de sporen zichtbaar van een gezellige avond en nacht. Uiteraard wilden wij jullie deze beelden ook niet onthouden...