Vandaag het laatste stukje donkerrode lak van de Volvo V40 beplakt met carbonfolie. De afgelopen twee weken ben ik (Patrick) ieder vrij uurtje bezig geweest om de auto voorzien van een nieuwe look. In totaal ben ik meer dan veertig (!) uur aan het plakken geweest. De grote vlakken gaan op zich best snel. Het venijn zit hem vooral in de afwerking van de randen, hoeken en rondingen. Dit is zeer secuur werk. Als je een millimeter teveel afsnijdt, dan is de rode lak weer zichtbaar en dat wil je niet. Ook het in de vorm trekken van het folie in rondingen is knap lastig. Voor je het weet zit er weer een dikke vouw in.

De oude roestige metalen velgen heb ik met matzwarte Hammerite geschilderd. We hadden nieuwe wieldoppen besteld die ik eerst in de primer heb gezet en daarna oranje heb gespoten. Hetzelfde geldt voor de grill in de motorkap.

In de knipperlichten aan de voorzijde zijn strobolampen ingebouwd. In de grill komen nog een andere type knipperlampen, maar daar hebben we helaas nog geen tijd voor gehad. Die worden aankomende week ingebouwd. En verder zal er nog wat extra bestickering en belettering op komen. Nog genoeg te doen voordat we kunnen starten met de Carbage Run zomereditie 2013!

Klik hier voor de foto’s.

De metamorfose
Getagd op: