Als kind heb ik (Patrick) genoten van de film The Cannonball Run. Deze komische film uit 1981 gaat over een illegale autorace van Connecticut aan de oostkust naar Californië aan de westkust. En onderweg gebeurt er natuurlijk van alles. Sindsdien droomde ik er al van om eens aan een soortgelijke rally mee te doen.

In 2013 hebben Gert en Patrick voor de eerste keer aan de Carbage Run meegedaan. Het was een onwijs gave ervaring met veel gekkigheid en plezier. We hadden de smaak goed te pakken en hebben in 2013, 2014 en 2015 aan de Carbage Run deelgenomen. In 2016 is het team gewijzigd en heeft Patrick samen met Marjolein de eindstreep gehaald.

In 2017 hebben we aan een andere rally deelgenomen,  namelijk de Park and Party.  Dit evenement is kleinschaliger dan de Carbage Run, namelijk 200 in plaats van 500 auto’s. Dit zorgt voor een ‘ons kent ons’-gevoel met maximale gezelligheid! 

In 2018 hebben we weer meegedaan aan de Carbage Run. In plaats van 500 auto’s gingen we éénmalig met 1000 auto’s van start! Het aantal auto’s is eenmalig verdubbeld omdat het de 10e editie is van de Carbage Run. Deze jubileum editie wilden we niet missen. De route van deze 10e editie was een combinatie tussen de mooiste routes van de afgelopen jaren en natuurlijk een aantal nieuwe routes. Na deze Carbagerun hebben we afscheid van onze trouwe Volvo genomen en deze verkocht aan een team die daarmee de Wintereditie van 2019 heeft gereden.

Na een paar jaar niet mee te hebben meegedaan hebben we in 2022 deelgenomen aan de Carbagerun. Dit keer met de Chevrolet Caprice, de welbekende politieauto. Het was een mooie trip met circa 500 auto’s door Oost-Europa.

In 2024 zijn we weer van de partij. Dit jaar bestaat de Carbagerun 15 jaar en hebben ze een mooie route door 15 landen bedacht.

Ten slotte gaat ook deze race niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en gezelligheid! Elke dag ontvangen de teams een nieuw opdracht voor onderweg, waarmee je punten kunt verdienen. En die zorgen ervoor dat je in de gekste situaties terecht komt die je niet snel zult vergeten. Het feest wat elke dag op de dagfinish wordt gevierd maakt het spektakel compleet.