Als kind heb ik (Patrick) genoten van de film The Cannonball Run. Deze komische film uit 1981 gaat over een illegale autorace van Connecticut aan de oostkust naar Californië aan de westkust. En onderweg gebeurt er natuurlijk van alles. Sindsdien droomde ik er al van om eens aan een soortgelijke rally mee te doen.

In 2013 hebben Gert en Patrick voor de eerste keer aan de Carbage Run meegedaan. Het was een onwijs gave ervaring met veel gekkigheid en plezier. We hadden de smaak goed te pakken en hebben in 2013, 2014 en 2015 aan de Carbage Run deelgenomen. In 2016 is het team gewijzigd en heeft Patrick samen met Marjolein de eindstreep gehaald.

Voor 2017 nemen we deel aan een andere rally namelijk de Park and Party.  Dit evenement is kleinschaliger dan de Carbage Run, namelijk 200 in plaats van 500 auto’s. Dit zorgt voor een ‘ons kent ons’-gevoel met maximale gezelligheid!  We zijn natuurlijk nog niet vertrokken, maar als we de beloftes moeten geloven dan zijn de feesten bij de finish-locaties super. De naam zegt het natuurlijk al: Parkeer en Feest!

In 2018 doen we weer mee aan de Carbage Run. In plaats van 500 auto’s gaan we starten éénmalig met 1000 auto’s! Het aantal auto’s is eenmalig verdubbeld omdat het de 10e editie is van de Carbage Run. Deze jubileum editie willen we niet missen. De route van deze 10e editie wordt een combinatie tussen de mooiste routes van de afgelopen jaren en natuurlijk een aantal nieuwe routes. We hopen een een unieke ervaring met zelfs een Guinness book of record notering!

De auto blijft hetzelfde. We hebben onze trouwe Volvo V40 weer uit het vet gehaald en hij staat te popelen om weer fijn een stukkie te mogen rijden.

Na een paar jaar niet mee te hebben meegedaan doen we in 2022 mee aan de Carbagerun met de Chevrolet Caprice, de welbekende politieauto. Dit jaar starten er weer circa 500 auto’s voor een mooie tour door Oost-Europa.

Ten slotte gaat ook deze race niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en gezelligheid! Elke dag ontvangen de teams een nieuw opdracht voor onderweg, waarmee je punten kunt verdienen. En die zorgen ervoor dat je in de gekste situaties terecht komt die je niet snel zult vergeten. Het feest wat elke dag op de dagfinish wordt gevierd maakt het spektakel compleet.